Studierejser til Ungarn

Musik og Musikpædagogik
Ungarn har en lang tradition indenfor både klassisk musik og folkemusik. I Budapest finder man Franz Liszt  Musikakademi, opkaldt efter den  berømte ungarske komponist.. I Kulturinstituttets hjemby Kecskemét befinder sig det verdenskendte musik-pædagogiske institut, Kodàly Instituttet, der hvert år besøges af mange udenlandske studerende.I byen findes også Kodaly skolen, et musikgymnasium på højt niveau. Folkemusik og -dans er en gammel tradition som holdes ivrigt ved lige. Kulturinstituttet har arrangeret mange koncertture for musikstuderende og musikskoler i Danmark i de senere år. Se forslag  separat.

 

Aktiv ferie i Ungarn
Kulturinstituttet tilbyder at arrangere ophold på Det internationale Keramikinstitut i Kecskemét, 85 km syd for Budapest.. Her har mange danske keramikere og studerende siden indvielsen af Instituttet i 1978 taget ophold for at kunne arbejde i fred og ro og få undervisning. Instituttet er ikke kun forbeholdt professionelle og studerende men tilbyder også ophold og undervisning  i forårs- og efterårssæsonen for hobby keramikere med udflugter til bl.a. Budapest. En oplagt  mulighed for deltagere på aftenskole og VUC hold. Se forslag separat.

 

Politik og Samfund
Hvordan fungerer det nye demokrati i Ungarn.? Ungarns historie er præget af, at landet har været besat i flere omgange. Landet blev medlem af EU i 2004 og har pt. formandskabet i EU. Der har været fokus på ytringsfrihed og medielovgivning. Hvad gør man for minoritetsgrupper? Instituttet har arrangeret mange ture for politikere, embedsmænd, fagforeninger og andre organisationer.

 

Social- og Sundhedsvæsenet
Hvordan fungerer Ungarns sundhedsvæsen og hvad gør man i ældreplejen og for familier med behov for hjælp i det daglige? Ungarn har et  unikt system med  et stort  korps af socialarbejdere, der – især i de små lokale samfund – er ansat til at yde hjælp til svage familier, ældre, mfl. En slags ’hjemmehjælpere’ med hjælp til alle samfundsgrupper. Hvad gør Ungarn for hjemløse og stofmisbrugere? VELUX fondene har for nyligt doneret et hus for hjemløse til Malteser-organisationen.? Kom og se, hvordan det fungerer.

 
 

Alle er mere end velkomne til at kontakte os og få arrangeret en særlig tilrettelagt studietur!
 
Det Danske Kulturinstitut i Ungarn • Zimay László Utca 4 • 6000 Kecskemét • Hungary
+36 76 323 923 •
mail@dankultura.org • dankultura.org
 

Institutterne

 

Vil du vide mere? 

Kontakt

Merete Agger,ma@dankultur.dk

 

Jesper Boysen,jb@dankultur.dk