Canal Curumin

 

 

 

Brasilianske teaterfolk besøger Aprilfestivalen (2015)

Læs artikel

 

Tal også om det svære. Artikel i Teateravisen (2015)

Læs artikel

 

Jesper Bræstrup afholder dramaturgikursus på São Paulos dramaskole, SP Escola de Teatro (2015)

Læs artikel

 

Vellykket brasiliansk besøg på Aprilfestivalen (2014)

Læs artikel

 

Brasiliansk teaterdelegation har høje forventninger til Aprilfestivalen (2014)

Læs artikel

 

Teater Refleksion og Madam Bach i Brasilien (2013)

Læs artikel

http://www.dankultur.dk/Nyhedsarkiv/Nyhedsarkiv.aspx?M=News&PID=3302&NewsID=2958


Interview med skuespilleren Lisa Becker om Teater Refleksions forestilling Himmelsange (2013)

Interviewet er på portugisisk

 

Om Canal Curumin

Canal Curumin er et samarbejde omkring børneteater i Danmark og Brasilien, der skal fremme mulighederne for at synliggøre dansk børneteater i Brasilien og stimulere udveksling af viden omkring dramaturgi, scenografi, lys og kostumer. 

 

’Canal Curumim’ vil bringe dansk teater for de mindste til Brasilien. Artister og andre professionelle får med ’Canal Curumim’ chancen for at præsentere sine projekter i nye og anderledes omgivelser og samtidig etablere en base for fremtidige samarbejder, hvor der kan udveksles kulturelle erfaringer med brasilianske kollegaer.

 

Projektet bygger på en længere række af indledende initiativer. I maj 2012 besøgte en brasiliansk delegation af professionelle inden for børne- og ungdomsteater Danmark for at deltage i festivalerne Danish+ og ZEBU forårsfestival. Målet var at præsentere dansk børne- og ungdomsteater og begynde et fremtidigt samarbejde. I 2013 var fagfolk fra brasilianske børneteatre ligeledes inviteret til at deltage i Børneteaterfestivalen i Danmark. 

 

Besøgsprogrammer har resulteret i projektet Canal Curumin, der er et spirende samarbejde mellem Det Danske Kulturinstitut i Brasilien og Amazon Network Bebê Soames i Brasilien. 

 

De danske teaterensembler bliver udvalgt nøje af de danske og brasilianske samarbejdspartnere, og de første to danske børneteaterensembler har allerede været afsted i september 2013, hvor Teater Refleksion og teaterværkstedet Madam Bach var i Rio de Janeiro og Sao Paulo og optrådte ved en række børneteaterfestivaler. Teater Refleksion med forestillingen 'Himmelsange' og Madam Bach med forestillingen 'Blæst'.

 

 

 

I 2014 er det på programmet at den danske dramatiker Jesper Bræstrup Karlsen kommer til Sao Paulo for at undervise på São Paulo Theatre School i marts måned. 

 

Du kan læse mere om Canal Curumin her.

 

Kontakt: Institutleder Maibrit Thomsen, mail: mai@dinacultura.org

 

Canal Curumin er støttet af Kulturministeriet, Kulturstyrelsen, Udenrigsministeriet og Statens Kunstråd.

 

 

Vil du vide mere?

Kulturinstituttet i Brasilien

mai@dinacultura.org

 


 
 

Institutterne