VEINS 

 

Jacob  Aue Sobol og Anders Petersen

 

   

 

 

"Veins"er en fotoudstilling med værker af de to internationalt anerkendte nordiske fotografer; den verdensberømte svenske dokumentarfotograf Anders Petersen og den danske Magnum fotograf Jacob Aue Sobol.

De to fotografer udgør tilsammen en stærk nordisk repræsentant inden for fotografering. Dette er kunst for sin egen skyld, men også - og vigtigst af alt – for at beskrive folk omkring os, som meget ofte er mennesker, hvis liv ellers ville have gået ubemærket hen.

 

Om Jacob Aue Sobol

Jacob Aue Sobol er den første danske fotograf, som blev optaget i det prestigefyldte Magnum Photos, som han blev fuldgyldigt medlem af i 2009. Han har modtaget adskillige priser for sit arbejde.

 

Jacob Aue Sobol blev for alvor internationalt anerkendt med bogen Sabine (2004), som i 2005 blev nomineret til Deutsche Börse Photography Prize. I 1999 rejste en ung Jacob Aue Sobol til Tiniteqilaaq i Østgrønland for at fotografere mennesker og natur i det lille samfund og pigen han er blevet forelsket i - Sabine.

 

Jacob Aue Sobol (f. 1976) har boet og arbejdet i Canada i 1994-95 og i Grønland fra 2000 til 2002. I foråret 2006 flyttede han Tokyo,hvor han arbejdede i en periode på 18 måneder, inden han flyttede tilbage til Danmark i august 2008. I øjeblikket arbejder han på projektet 'Arrivals and departures - a travel from Moscow to Beijing' in samarbejde med 'Leica Camera'.

 

Læs mere om Jacob Aue Sobol.

 

Om Anders Petersen

Svenske Anders Petersen (f. 1944) er en af Europas betydeligste fotografer. Han er kendt for sine intime sort-hvide fotografier. I 1978 udgav han bogen Cafe Lehmitz, som i billeder fortæller om livet og menneskene i en lille bar af samme navn i Hamborg. Billederne i bogen er taget igennem en periode på tre år, hvor Anders Petersen jævnligt besøgte baren. Hans poetiske og indlevende billeder skildrer menneskerne på randen af samfundet.

Anders Petersen bliver beskrevet som det udsattes fotograf og en god samtidskildrer. Det er ofte nydelses- og misbrugsmennesker eller randeksistenser, som han portrætterer, men altid med en særlig værdighed og tillid.

 

Læs mere om Anders Petersen

 

Om udstillingen

Udstillingen blev første gang vist i Riga under Riga Photo Month 2013, og vil i 2014 blive udstillet i juni måned i Rusland/Skt. Petersborg og i efteråret i Kina.

 

I forbindelse med udstillingen i Riga blev bogen VEINS udgivet. Bogen er udgivet af forlaget Dewi Lewis Publishing i samarbejde med Det Danske Kulturinstitut i Letland og Nordisk Ministerråd.

 

 

For yderligere oplysninger om udstillingen: kontakt institutleder Simon Drewsen Holmberg sdh@dki.lv

 

 

Vil du vide mere?

Kontakt institutleder Simon Drewsen-Holmberg

sdh@dki.lv